trysilofflangflonfargeostlendingenofftfmoffsb18 offumbrooffkiwisvart100 profiler: Kevin Beattie

08 desember 2017, 17:05

Neste år feirer Nybergsund 100-års jubileum, og vi teller ned med 100 av klubbens største største profiler. Neste mann ut er Kevin Beattie.

Thomas Kevin Beattie

Kamper: 5

Mål: 0

Posisjon: Midtstopper

Nasjonalitet: Engelsk

Kevin Beattie var regnet som et av de største talentene på balløya på starten av 70-tallet. Midtstopperen ble i 1974 kåret til tidenes første PFA Young Player of the Year, og var i en årrekke fast inventar hos den engelske giganten Ipswich.

Beattie slet imidlertid mye med en kneskade, og tok i en alder av 28 år valget om å pensjonere seg fra profesjonell fotball. Engelskmannen står bokført med 228 ligakamper, 24 mål, et gull i FA-cupen og gull i UEFA-cupen fra sin tid i Ipswich.

Overgangen for Beattie var derfor stor da han tok turen fra England til Norge. Etter tre opphold i henholdsvis Colchester, Middlesbrough og Harwich & Parkeston med varierende hell, flyttet hele familien Beattie til Norge. To korte opphold i Sandvikens IF og Kongsberg IF ble gjennomført før Nybergsund sto for tur.

Kevin Beattie ankom Nybergsund foran 1988-sesongen. Signeringen av Beattie var på mange måter sensasjonell, all den tid briten var et kjent fjes fra NRKs tippekamper. Overgangen til snøfylte Trysil og de forhold som vinteren fører med seg ble også spesiell for Beattie. Engelskmannen var kritisk til spillernes mulighet til å få trent på headinger, siden det ble trent med topplue på hodet store deler av vinter-halvåret.

Det var dog en redusert Beattie tryslingene skulle være vitne til, selv om det fortsatt kunne skimtes glimt av storhet hos den erfarne forsvarskjempen. Beattie endte opp med beskjedne 5 kamper i hvitt og blått, før engelskmannen meldte overgang til Engerdal i en byttehandel for Engerdals John Nygård.

Kevin Beattie flyttet etter hvert tilbake til England med sin familie, og har fortsatt tilhold der den dag i dag.

Kontakt oss

Nybergsund IL - Trysil

 Idrettsvegen 5

 2422 Nybergsund

 

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: Se "administrasjon"

Web: www.sundet-fotball.no

Siste fra a-laget